Лешници


Лешници сурови
TOP

Лешници сурови

Сурови лешнициЛешниците са ядковите плодове на дребното лешниково дърво Corylus avellana. Счита се, ..

12.75лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Лешници

Ползи за здравето от консумацията на Лешник

Лешниците са богати на мононаситени и полиненаситени мастни киселини като олеинова киселина и линолова киселина, които помагат за намаляване на лошия LDL холестерол и повишаване на добрия HDL холестерол в кръвта. Освен това лешниците стимулират метаболизма и процеса на изгаряне на мазнините. Те съдържат витамин В и фолиева киселина (Vit.B9), които помагат за образуването на червени кръвни клетки и са важни за бременни жени и за жени, които искат да забременеят. Лешниците са много добър източник на антиоксиданта витамин Е, който подобрява репродуктивните способности на организма, предотвратява стареенето на клетките, неутрализира свободните радикали и предотвратява някои ракови заболявания. Тези вкусни ядки са богати на протеини, здравословни фибри и много минерали, като калий, калций, желязо, мед, магнезий, фосфор, цинк и селен, които също подпомагат енергийния метаболизъм и запазват жизнения тонус. Те не съдържат глутен. Всичко това прави лешниците изключително подходяща храна за спортисти, хора, страдащи от анемия и хора, които се възстановяват от тежки заболявания или операции.

Купете лешници от Vikinuts

Vikinuts Ви предлага разнообразие от лешници и лешникови продукти. Разполагаме с бели лешници, кафяви лешници, сурови лешници, печени лешници, органични лешници, шоколадови лешници, парчета лешник, лешниково брашно, органични лешници, лешников тахан и течен шоколад с лешници.

Поръчайте най-качествените и вкусни лешници лесно и евтино в онлайн магазина за ядки Vikinuts. Прясно приготвени и внимателно опаковани в малки и големи опаковки.

Покажи повече