Орехи


Няма продукти в тази категория.


Орехи

Полезните свойства на Орехите

Орехите са питателна, висококалорична храна с изключителни ползи за здравето. Древногръцкият историк Херодот твърди, че жреците в Древен Вавилон са забранили на обикновените хора да ядат орехи, защото подобряват мисловния процес и това не е необходимо за простосмъртните.

Тези ядки съдържат алфа-линоленова киселина - една от мастните киселини на Омега 3, подобна на тези в мазни риби като сьомга и скумрия. Тези основни мастни киселини подобряват сърдечно-съдовото здраве, тъй като помагат за понижаване на лошия холестерол в кръвта. Те също стимулират мозъчната функция и подобряват концентрацията. Те са отлични при нужда от енергия за спорт или възстановяване след тежки заболявания, стрес или умствено пренапрежение. Орехите са изключително богати на противовъзпалителни антиоксиданти и фитонутриенти, които предпазват клетките от свободни радикали и помагат за понижаване на риска от хроничен оксидативен стрес. Затова се твърди, че те са естествено средство за предотвратяване на онкологични заболявания, особено на простатата и гърдите. В състава на орехите има мелатонин - хормон, който е от голямо значение за регулиране на съня и други процеси, множество минерали (магнезий, калий, фосфор, желязо, калций), витамини (вит. A, C, B6, B12 , Е), висококачествени протеини и разтворими и неразтворими фибри за здравословно храносмилане.

Поръчайте висококачествени орехи от Vikinuts на много конкурентни цени.

Искате ли да купите пресни орехи? Тогава сте на правилното място във Vikinuts. Сурови орехи, Печени орехи, Миксове от ядки с орехи, Брашно от орехи, Органични орехи, Органичен орехов тахан, Органично орехово олио или Органичен орехов течен шоколад - имаме ги всички, изборът е ваш.

С повече от 20 години опит, познаваме нашите продукти и ги обичаме. Винаги изпращаме вашата поръчка в рамките на 24 часа, така че можете да се насладите на здравословни орехи бързо и безгрижно!

Покажи повече