Пекан


Няма продукти в тази категория.


Пекан

Здравословни ползи от Пекан (Американски орех)

Пеканите идват от югоизточната част на Северна Америка. Известни са и като американски орехи. Те са били внесени в Европа през 16 -ти век от испанските конквистадори.

Пекановото дърво е дърво от семейството на орехите. Ако искате да отглеждате пекани, имате нужда от повече търпение, отколкото повечето други ядки. Необходими са до 10 години, за да могат дърветата пекан да започнат да дават ядки. Едно дърво пекан може да ражда ядки до 200 години.

Пеканът и орехите са много подобни по отношение на външния вид на ореха и ядката отвътре, но по отношение на вкуса пеканите са по-сладки от орехите, които често имат лека горчивина. И двата вида ядки са полезни за сърцето и се считат за „храна за мозъка“, защото стимулират когнитивните функции на мозъка. Пеканите обаче съдържат повече витамин Е и ненаситени мазнини от орехите.

Ненаситените Омега 3 и омега 6 мастни киселини играят основна роля във функцията на сърцето и здравето на съдовете, защото повишават нивата на добрия холестерол, предотвратяват съсирването и понижават кръвното налягане. Омега 3 е много важен за спортистите, защото помага за изграждането на мускули. Пеканът е важен източник на протеини, антиоксиданти, диетични фибри, множество минерали - калций, магнезий, натрий, желязо, мед, селен, флуорид, фосфор, манган, калий и цинк. Те съдържат редица здравословни витамини от В група, като рибофлавин, ниацин, тиамин, пантотенова киселина, витамин В6 и фолиева киселина. Като цяло, тези витамини и минерали действат като ко-фактор за повишаване на метаболитните ензими в човешкото тяло. Редовната консумация на пекани може да облекчи депресията, да увеличи самочувствието и да подобри мозъчната функция и концентрацията.

Купете Пекан от Vikinuts

Искате ли да поръчате ядки пекан онлайн? Тогава разгледайте онлайн магазина за ядки Vikinuts. Предлагаме суров пекан, прясно изпечен пекан, пекан, обвит с млечен шоколад, шоколадов пекан трюфел, карамелизиран пекан и миксове от ядки с пекан. Каквото и да изберете, бъдете сигурни, че ядките са винаги пресни, невероятно вкусни, а и на конкурентни цени.

Покажи повече